...

Een website hebben is één ding, maar gevonden worden is een tweede.

De vertaling hiervan naar het Nederlands is Zoekmachine Optimalisatie.
Een website hebben is één ding, maar hoe gaat u gevonden worden op internet? Heeft u er wel eens bij stilgestaan dat bovenaan komen staan in een zoekmachine niet vanzelfsprekend is? Hier komen aardig wat zaken bij kijken.

De website moet geïndexeerd zijn door Google, dit houdt in dat Google of andere zoekmachines op internet de website meteen kunnen vinden aan de hand van trefwoorden. Deze trefwoorden worden ook wel metatags genoemd en dienen op elke pagina gebruikt te worden en dienen betrekking te hebben op de inhoud van de specifieke pagina. Dit is noodzakelijk om de vindbaarheid op internet te verhogen. 
De URL's (de linken van de website) moeten zoekmachine vriendelijk zijn, dit wil zeggen zo kort mogelijk, geen spaties en zo min mogelijk cijfers, hierdoor vergroot het bedrijf de vindbaarheid door zoekmachines. In de navigatie zo min mogelijk Flash of Javascript, dit is omdat sommige website browsers geen Flash en/of JavaScript ondersteunen, waardoor de website niet volledig of met fouten kan worden weergegeven.